Blog

Hogyan tudod felpörgetni az anyagcseréd és javítani a testösszetételeden?

Az alapokat tudjuk:

  1. Táplálkozás/folyadékfogyasztás
  2. Edzés
  3. Pihenés
  4. Étrendkiegészítők/vitaminok

Dióhéjban, néhány érthető szóban az egyes pillérekről:

Táplálkozás – kezdd azzal, hogy lecseréled az ultra-feldolgozott élelmiszereket, ne vegyél kész termékeket, hanem készítsd el otthon az ételeidet! A sztorikban is sok ötletet hozok példákra, amik 10-15 perc alatt elkészíthetők általában. Törekedj arra, hogy minden ételhez jusson egy tál zöldség bármilyen formában! A magasabb rosttartalmú étrend az anyagcseréd gyorsulását is eredményezi, valamint eltelít, nem fogod túlenni magad, így kalóriában is csökkentheted az ételeidet.
A kalóriacsökkentésről: óvakodj a drasztikus megvonásoktól, lelassult anyagcseréhez, stressz-szint emelkedéshez és a tested vész-üzemmódba kapcsolásához vezethet, ami kihat az endokrin rendszerre, ráadásul az izmaidat is leépítheted ezzel az átgondolatlan módszerrel.

Edzés és izmok szerepe: elsődleges az erősítő edzések beiktatása legalább heti 3 alkalommal, ugyanis az izmok fejlesztése nem csak a nyugalmi kalóriaégetést emeli, hanem az inzulinérzékenységed is javítja, valamint kiemelném a kulcsfontosságát a helyes tartás, a hát- és derékfájdalmak megelőzése szempontjából, az ülő- és hosszan álló munka okozta elgyengülések és izomrövidülések-, megnyúlások helyrehozatalában.
A Power Plate kifejezetten segít a mély izmok megedzésében már anélkül, hogy az izmokat nagyobb mozgástartományban megdolgoztatnánk. A PP edzés alkalmával az izmaid 98%-a‼️ dolgozik!
Amire számíthatsz: funkcionális, sokoldalúan fejlesztő gyakorlatok/gyakorlatsorok, széleskörű eszközhasználat, mindez edzővel vezetetten.

Az erősítő edzéseket kombinálhatod kardio programmal is, amivel a tüdő-, szív- és érrendszert fejlesztheted.

Pihenés – sokan elbagatellizálják, nem fordítanak elegendő figyelmet, mert hát “rohanó világ, meg úgyis valahogy túlélem valahogy” címszó alatt el is van intézve a 4-5 óra alvás.

A nem megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés hormonális- és anyagcsere zavarokhoz vezethet, evési rohamokat észlelhetsz, főként szénhidrátért vagy koffeinért kiált a szervezet, de messze nem a jó úton haladsz, ha Te is ezeket tapasztalod, így ne is csodálkozz, ha ragaszkodnak hozzád a plusz kilók..

Rendezd az alvásod: 8 óra legyen meg, ezt próbáld 10-11 körüli lefekvéssel megoldani.

Étrendkiegészítők és vitaminok egy külön posztot megér, hiszen elég fontos pillérről beszélünk, amire szánni kell egy külön fejezetet…🔜

📲 06 20 233 8356

Áraink

  • Megosztás: