Blog

Kata lenyűgöző átalakulása: -30 kg

Kedves vendégünk, Kata szavai, aki heti 3 Power Plate edzésre és heti 2 LPG kezelésre jár hozzánk jelenleg is:

Restart

Annáékhoz évek óta járok tornázni kisebb-nagyobb megszakításokkal. Gyermekem születése után találtam rájuk: tetszett a módszer, miszerint rövid idő alatt nagyon intenzíven tudjuk átmozgatni izmainkat.
Szülés után nagyon nagy túlsúllyal bírtam, de igazából már a terhesség előtt jól összeszedtem magam.
Szerencsémre mindig is élveztem a mozgást és bár fiatalabb koromban sem voltam egy kimondottan atlétikus alkat, mégis átlagon felül tudtam teljesíteni a hosszútávú sportokban.
Az elmúlt években többször megpróbáltam visszanyerni huszas éveim végén látott formámat, ami nem kevesebb, mint -30/40 kg kihívás elé állított. A nagy lendületet általában nagy bukás követte. Sehogy sem ment a gyakorlatban, csak elméletben voltam igazán jó. Aztán az Élet úgy hozta, hogy egy ponton tükörbe kellett néznem, kendőzetlenül. Felsorolni is hosszú lenne milyen magánéleti problémákkal és stresszel küzdöttem a mindennapokban, melyeknek már bizony egészségkárósító hatása is lett ( túlsúly, gerincsérv, rossz fogak, nőgyógyászati bajok). Én persze azt hittem mindent elbírok, szervezetem mégis falakat épített és folyamatosan segítségért kiálltott. Olyan döntési helyzetbe kerültem, ahol nem lehetett más választásom, csak saját magam lelki és testi éppsége, ami viszont azzal járt, hogy az eddigi rutinjaimat és életemet mikroszinten felülvizsgáljam.
És mertem változtatni, elhagytam a komfortzónámat egy bő féléve.
És ebben a pillanatban, mint mikor a hosszú szárazság után megérkezik az eső, fellélegzett a testem is és azóta hálálkodik.
Nekem emellett az segített célom elérésében, hogy ezt a nagy utat felosztottam résztávokra. Ugyanúgy, mint a maraton futó, akinek bár 42 km-t kell lefutni, fejben szakaszokra osztja fel a hosszú távot és mindig csak a következőre koncentrál.
Fontos még a kellő motiváció és inspiráció megtalálása, ami akkor is hajt, amikor nagyon elegünk lenne az egészből. Legyen az út élvezetes, hiszen az első eredmények láttán egyre több jön, mely önmagában is segít eggyel tovább lépni.
Szerintem csodák nincsenek. Csak sok munkával és kitartással tudunk változtatni. Vannak viszont olyan eszközök és olyan szabályok ami mindezt támogatni tudja. Legyünk tisztában alkati sajátosságunkkal, ide sorolnám természetesen a megfelelően megválasztott táplálkozást, és a kellő intenzitású mozgást, mely nem csak formál, de a felszabaduló hormonok hatására még némi boldogság érzetet is képes adni. Higyjük el, hogy képesek vagyunk változni testi-lelki egészségünk érdekében, és erre az egészre gondoljunk úgy, mint egy hosszútávú befektetésre… hiszen testünk, amiben élünk és ezzel együtt egészségünk a legdrágább kincsünk.

Visszatérve Annához és kollegáihoz én azt szeretem nagyon bennük, hogy mindig tudnak motiválni a fejlődésben, hiszen maguk is hiteles képviselői ennek az egészségközpontú gondolkodásnak…

Így hát : a változás legyél Önmagad!

Szeretettel,

Kati

  • Megosztás: