Blog

Kutatási eredmények: Power Plate és a zsírégetés

Miért tűnik ez vágyálomnak, amikor kutatások bizonyították be a teljes test vibrációs tréning hatékonyságát a súlyfelesleg ledolgozása esetén?!

2009-ben a Maturitas-ban megjelent tanulmány kimutatta, hogy a vibrációs tréning a posztmenopauzában lévő hölgyek esetén jelentős sikereket ért el a testzsírcsökkentés terén.

A belgiumi Antwerp Egyetem tanulmánya szerint a vibrációs tréning a zsírcsökkentés terén 54%-kal hatékonyabb volt, mint a hagyományos aerobik vagy erőnléti edzés. A belső szervek körül felhalmozódott zsírréteg megemeli a vérnyomást, és diabéteszhez vezethet.

Továbbá akik vibrációs tréning segítségével fogytak le, sokkal kisebb százalékban híztak vissza.

A tanulmányban 79 elhízott felnőtt vett részt (közülük 61-en fejezték be sikeresen a programot). A kutatás 6 hónapon keresztül tartott, de további 12 hónapig vizsgálták az alanyokat, hogy a leadott zsírtömeg milyen arányban tér vissza.

A résztvevőket véletlenszerűen 4 csoportra osztották:

1. csoport: alacsony kalória bevitel
2. csoport: alacsony kalória bevitel + hagyományos testedzés vagy cardio
3. csoport: alacsony kalória bevitel + Power Plate
4. csoport: kontroll csoport – nem történt változás az életmódjukban
Azok, akik a Power Plate-et és az alacsony kalóriatartalmú diétát kombinálták, hat hónap alatt kétszer annyit fogytak a belső szerveiket körülvevő zsírrétegből, mint azok, akik a szimpla cardio edzést kombinálták az alacsony kalóriabevitellel. Érdekes módon a vibrációs tréninget végző csoportban lévők 12 hónap után is megőrizték a zsírvesztés mértékét, míg a másik 3 csoport tagjai visszanyerték a kiindulási állapotot.

A kutatások kimutatták, hogy a vibrációs tréninget végző csoportnál hormonális változások is voltak – szervezetükben emelkedett a növekedési hormon (HGH) szintje.

A HGH egy olyan vegyület, amely elősegíti az izmok növekedését és segíti a felesleges zsír lebontását, továbbá segít az egészségi állapot szinten tartásában valamint az élettartam megnövelésében.

Mindenekelőtt a tanulmány kimutatja, hogy a vibrációs tréning nagyszerű ígérettel kecsegtet a hosszú távon fenntartható súlyvesztés terén, valamint a veszélyes, belső szervek között felhalmozódott zsírréteg eltávolításában.

Végezetül a tanulmány végzője megállapított, hogy:

“A vibrációs tréninget az alacsony kalóriabevitellel kombinálva 5-10% tartós fogyást eredményez a hosszú távú fogyás esetén. Az előzetes adatok megmutatják, hogy a teljes test vibrációs tréning a legjobb módszer a belső szervek közötti zsírréteg elpusztítására. Jobb, mint az aerobik gyakorlatok. Érdemes a fogyókúrás programunkba beiktatni!”

A kutatás angol nyelvű változatát itt találod! Bővebb információt a honlapunkon is találhatsz, de bármi kérdésedre szívesen válaszolunk az info@premiumfitness.hu email címünkön és a 06 20 233 8356-os telefonszámunkon, illetve személyesen a stúdiónkban (2600 Vác, Dr. Csányi L. Krt. 67., a Művelődési Központ mellett).

Várunk szeretettel egy ingyenes próbaedzésre, ahol a lehetőséged nyílik megtapasztalni a Power Plate edzésvilágát!

(Forrás: blog.power plate.hu)

  • Megosztás: