Blog

Miért jó a személyre szabott program?

 

 

 

 

 

 

 

A személyre szabott program ismérvei optimálisan a következők:

  • individuális
  • egyedi és megismételhetetlen
  • exkluzív
  • testreszabott
  • hatékony, eredményes
  • tökéletes

A felsorolást még lehetne folytatni… Fontos, hogy elfogadjuk azt a tényt, hogy minden ember más és más, nincs két egyforma. Sem külsőleg, sem belsőleg. Mit értünk ez alatt?

Ha alaposan körülnézel, láthatod, hogy sokféle testalkatú ember létezik. Ki filigránabb, ki teltebb. Van, aki fázékony – van, aki melegvérű. Ha csak ezeket a különbözéseket vesszük figyelembe, világos, hogy a különböző alkatúaknak más, személyes megközelítésre lesz szükségük.

Mi itt most elsősorban az edzésre és az étkezés fontosságára fogunk szorítkozni.

Vannak, akik a súlyfeleslegtől szeretnének megszabadulni, míg mások formásabb, feszesebb testre vágynak. Rögtön láthatjuk, hogy különbözőek a célok is. Már itt alapos okunk van rá, hogy a programot egyénre és a kitűzött célra szabjuk.

A következő ok, amiért személyre szabott programot alakítunk ki, az előzmények, az élethelyzet és a külső tényezők lesznek. Mindenki jön egy bizonyos élethelyzetből. Van, aki rendszeresen, akár versenyszerűen sportolt, vannak azonban, akik inaktívak, ülő életmódot folytatnak, esetleg irodai munkát végeznek. Mindkét csoport tagjainál teljesen más gyakorlatokból álló és intenzitású edzésre lesz szükség ahhoz, hogy a munka eredményekhez vezessen. Egy jó személyi edző olyan programot állít össze a vendége számára, amelyben figyelembe veszi az illető céljait, biztosítja fejlődését, a terhelést alkatára szabja.

A sokadik szempont, hogy a személyes anyagcseretípusra hangoljuk az étkezést. Sajnos, ki kell ábrándítanunk, ha azt hitted, létezik „csoda-diéta”. Ami mindenkinek jó és mindenkinél eredményeket hoz. Ilyen sajnos nincs. Mindannyian másként reagálunk például a húsokra, tejtermékekre, szénhidrátokra, stb. Van, aki fehérjétől fog hízni, mások ellenkezőleg. Ugyanez vonatkozik a szénhidrátokra is. Nem beszélve arról, hogy melyik élelmiszertípus mely hormonrendszerünket stimulálja vagy éppen blokkolja.

Anyagcseretípusa mindenkinek egyedi, következésképpen itt is a személyre szabott étrend vezethet csupán eredményre.
Ez az a terület, ahol igazán jól jön a szakértői segítség.

Láthatod mennyi olyan tényező van, ami elengedhetetlenné teszi azt, hogy az egyén, az individuum kerüljön a középpontba.

Nálunk ez a cél, mi így dolgozunk: szakképzett edzőkkel, orvos- és táplálkozási szakértővel, hogy Te azt kapd, amire szükséged van. Ami segít elérni a célodat és megalapozza egészségedet, lelki egyensúlyodat.

Kérdésed van?
Hívj minket bátran!

A stúdió telefonszáma: 06 20 233 8356

Orvos szaktanácsadónk telefonszáma: Dr. Rados György 06 20 413 1107

 

 

  • Megosztás: